Selected Tours

Discover heritage of Dubrovnik
and famous cities in the area

Korčula i Pelješac


Ovo je izlet za sve ljubitelje gastronomije, koji vas vodi na dva mjesta koja su centar proizvodnje najkvalitetnijeg vina juga Hrvatske.

Poluotok Pelješac i prekrasni otok Korčula, koji je, prema legendi, rodno  mjesto jednog od najvećih svjetskih putnika, Marka Pola, toplo će vas dočekati.

Tura Pelješac i Korčula iz Dubrovnika pokazat će vam poznati slikoviti poluotok koji seže u Jadransko more. Mediteranska vegetacija i slikoviti vinogradi koji se drže stjenovitih obronaka ostavit će vas apsolutno bez riječi.

Mjesta koja će se posjetit:

TRSTENO:

Trsteno je malo primorsko mjesto poznato po svojoj prirodnoj ljepoti i 500 godina starim spomenicima prirode i gigantskim azijskim platanima.

U njemu se nalazi najstariji arboretum u ovom dijelu Europe kao i Jadranske turističke ceste. Ljepota prirodne i bujne vegetacije čine Trsteno jednim od najljepših mjesta dubrovačkog kraja.

STON:

Na samom početku poluotoka smješteno je malo bajkovito mjesto, Mali Ston koji je zajedno sa Stonom povezan najdužim očuvanim kamenim zidom (5.5km) u Europi. Malostonski zaljev poznat po uzgoju školjaka, posebno kamenica i mušula nezaobilazno je odredište za prave ljubitelje morskih delicija,a vožnja brodom do uzgajališta kamenica i degustacija tog prirodnog afrodizijaka ravno iz mora, uz čašu vrhunskog pelješkog vina, čine ovo mjesto pravim gurmanskim biserom.

PELJEŠAC:

Pelješac je najplodnija hrvatska regija za proizvodnju crnog vina. Vinogradi se mogu naći duž cijelog poluotoka. Plavac mali, autohtona sorta grožđa, količinski nema velik prirod, ali vino koje se dobiva iz te sorte ima velik postotak alkohola i tanina.

KORČULA:

Jedan od najljepših hrvatskih otoka, sa bogatom i dugom poviješću i tradicijom.Grad Korčula prekrasno mjesto unutar zidina, je prema legendi rodno mjesto Marka Pola, i mjesto koje se jednostavno mora posjetiti.

  • Trajanje: do 12 sati
  • Kada: Svaki dan
  • Za grupe do: 1 - 7 osoba
  • Jezici: ENGLESKI, TALIJANSKI, ŠPANJOLSKI, FRANCUSKI
  • Ponijeti:: Fotoaparat, lagana odjeća
  • Uključeno: Vozač, gorivo, boca vode

REZERVIRAJ ili POŠALJI UPIT

Nešto je pošlo krivo

Molimo pričekajte par minuta pa pokušajte ponovo

Hvala na upitu

Odgovoriti ćemo Vam što je moguće prije